PROGRAMA 100, el comentari de Joan Saumoy

Sumar 100 programes mai és fàcil. La ràdio necessita de la gent per existir. La gent, les persones, són el termòmetre de la ràdio: si l'escolten, tot rutlla. Si no l'escolten, la ràdio és paraula muda, no val per a res. Tarda de Ràdio fa avui 100 programes perquè és escoltada, perquè la gent l'escolta. Però la ràdio no és només escoltar-la: la ràdio ha de ser també part de la vida de les ciutats i de les persones. I Ràdio Sabadell, des de dècades enrere, sempre ha comptat amb la gent, amb les persones, precisament per fer ràdio.

Històricament, eren habituals a Ràdio Sabadell els programes amb públic, un públic que no només era un agent passiu, que mirava, escoltava i aplaudia, sinó que també hi participava. Ràdio Sabadell sempre ha volgut comptar amb la gent. Moltíssims programes de l'actual graella de Ràdio Sabadell surten al carrer, a preguntar a la gent sobre mil i una coses, sobre què pensen, què senten i com viuen la ciutat, el món i la vida. Ràdio Sabadell fins i tot posa estudis mòbils al carrer en moltes ocasions: a la Festa Major, a l'Aplec de la Salut, per Sant Jordi, i en altres fets notables en la vida de la ciutat.

Avui “Tarda de Ràdio” està a la ciutat, al carrer, a un Centre Cívic, a una part de la ciutat. I estem envoltats de persones, que no només escolten, miren i aplaudeixen. Participen, perquè la ràdio no és res sinó compta amb les persones. Avui són ciutadanes, ciutadans, infants, que han volgut venir a veure com és la ràdio, com és Ràdio Sabadell. Només cal dir-los que elles i ells són la ràdio.

Avui són 100 programes, aviat molts més. Desitgem doncs, que un zero a la dreta de més arribi, fent 1000 programes en senyal de que Tarda de Ràdio, Ràdio Sabadell i la ciutat continuen caminant per la vida afagats de la mà.